webwinkel keurmerk

Hybride warmtepomp kopen?

Steeds meer mensen overwegen om over te gaan naar een hybride warmtepomp om hun verwarming en woning te verduurzamen. Wat is precies een hybride warmtepomp? Een hybride warmtepomp is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van een warmtepomp en een cv-ketel. Door de toevoeging van een warmtepomp aan het bestaande verwarmingssysteem met cv-ketel kan namelijk fors bespaard worden op het gasverbruik.

Bij Waco-Tech kun je terecht voor een monobloc warmtepomp. Een monobloc wordt vaak gekozen, omdat het geïnstalleerd kan worden door installateurs die geen erkende koeltechnicus hoeven te zijn. Dat is wel zo gemakkelijk.

Voordelen Hybride warmtepomp

Hoe werkt een monobloc warmtepomp?

De monobloc warmtepomp wordt buiten (in de tuin of op een plat dak) opgesteld. De warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en maakt hiermee warm water. Dit warme water wordt vanuit de warmtepomp via waterleidingen naar de cv-ketel geleid. Vanuit de cv-ketel wordt de vloerverwarming op zijn beurt weer gevoed. Op hele koude dagen kan de cv-ketel bijspringen voor de verwarming. Tijdens de rest van het jaar lukt het de warmtepomp zelf om de verwarming van de woning volledig te verzorgen. Hiermee wordt het gasverbruik tot wel 70-80% verminderd. De cv-ketel zelf maakt nog altijd het warme tapwater aan. 

Waarom een monobloc warmtepomp van Waco-tech?

Bij de eerder genoemde voordelen van een warmtepomp, geniet je ook nog eens van de volgende bijkomende voordelen als je kiest voor een monobloc warmtepomp van Waco-tech:

Hybride of volledig elektrische warmtepomp?

Je gebruikt een hybride warmtepomp in combinatie met een CV-ketel, terwijl je bij een all-electric warmtepomp compleet afstand doet van gasverbruik. Voor deze laatste soort van warmtepomp moet jouw woning wel goed geïsoleerd zijn. Ook moet er genoeg ruimte in de woning zijn voor een boilervat. Is het niet mogelijk om aan deze twee dingen te voldoen? Dan is een hybride warmtepomp een perfecte oplossing.

Warmtepomp capaciteit berekenen

Bereken nu welke capaciteit jouw hybride warmtepomp nodig heeft. Waarom is dit belangrijk? Door een warmtepomp te kiezen die de juiste capaciteit levert, loop je geen risico dat vloerverwarming en radiatoren niet warm genoeg worden (bij een te lage capaciteit) óf dat je een onnodige investering maakt (bij een te hoge capaciteit). Doe dus snel even een check.

Warmtepomp mét subsidie

De waardering van waco-tech.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.